1. بیماریهای قلبی و عروقی: اضافه وزن و چربی متمرکز در ناحیه شکمی باعث افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشود. این شامل بیماریهایی مانند بیماری عروق کرونری قلب، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و دیابت نوع 2 است.

2. مشکلات تنفسی: شکم بزرگ میتواند فشار روی ریهها و دیافراگم را افزایش داده و باعث مشکلات تنفسی مانند آپنه خواب (توقف تنفس در طول خواب) و کاهش قابلیت تنفسی شود.

3. بیماریهای متابولیک: شکم بزرگ و اضافه وزن متمرکز در این ناحیه ممکن است باعث افزایش خطر بروز بیماریهای متابولیک شود. مثلاً مقاومت به انسولین، که میتواند به دیابت نوع 2 منجر شود.

4. بیماریهای گوارشی: افزایش چربی در ناحیه شکمی ممکن است باعث بروز بیماریهای گوارشی مانند گردش خون ناکافی در رودهها، زخم معده و برازش نامناسب مواد غذایی شود.

5. بیماریهای عضلانی و اسکلتی: وزن اضافه بر روی مفاصل، بخصوص زانوها و پشت، فشار میآورد و میتواند باعث بروز مشکلات عضلانی و اسکلتی مانند آرتروز (آسیب مفصل) و کمردرد شود.

6. خطر بروز سرطان: بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که افراد با شکم بزرگ و چربی متمرکز در این ناحیه، در معرض خطر بیشتری برای بروز برخی از انواع سرطان مانند سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان ریه قرار دارند.

 

توجه داشته باشید که این تنها یک خلاصه از خطرات بزرگ بودن شکم است و برای مشکلات شخصی خودتان نیاز است با پزشک خود مشورت کنید

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *